14 дек. 2022

Грандиозният финал на телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ – на 15 декември по Bloomberg TV Bulgaria

http://грандиозният-финал-на-телевизионнот/

Съвсем скоро предстои да стане ясен големият победител в първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“, което Bloomberg TV Bulgaria реализира и излъчва всеки вторник и четвъртък. Кулминационният финален епизод на вдъхновяващото предаване ще се излъчи в ефира на единствения бизнес телевизионен канал у нас на 15 декември, от 21:00 часа.

След като представителите на 7-те стартиращи компании, които запазиха своето място за финалния етап на „Дръзките“, проведоха ексклузивни сесии с менторския екип на вдъхновяващото предаване, е време всички те да представят своите бизнес проекти на журито на първото в България телевизионно стартъп състезание. Професионалистите с богат опит и експертиза, които ще определят коя от 7-те компании да се превърне в големия победител на „Дръзките“, са Ивайло Славов, изпълнителен директор и член на Надзорния съвет на технологичната компания DIGITALL, Силвия Павлова, съосновател и управляващ партньор на компанията за биокозметика Wooden Spoon и Филип Ромбаут, съсобственик и председател на Борда на директорите на „Агрополихим”.

Победителят във вдъхновяващото предаване, който ще бъде определен от журито на „Дръзките“, ще получи достъп до финансиране, грантови решения, акселераторски програми и срещи с ключови ментори в Обединеното кралство. Голямата награда е осигурена от DIT (Department for International Trade) UK и Британското посолство в София, партньори на „Дръзките“.

Една от 7-те стартиращи компании-финалисти, ще получи наградата на Българска фондова борса – участие в акселераторската програма BeamUp Lab. Победителят ще бъде обявен по време на финалния епизод на телевизионното стартъп състезание.

Към финалния етап на телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ менторите определиха да продължат Holoma – иновативна компания, разработваща медицинска система за холограмни модели в подкрепа на персонализираната костна хирургия, Barin Sports – иновативна разработка за следене на представянето и спортната форма на професионални спортисти, Storied data – компания, разработваща интерактивни документи, както и първата българска платформа за покупка и продажба на мобилни телефони втора употреба – Swipe.bg. Друга иновативна компания, която заема място на финала на „Дръзките“ е Infinity Toy Box – единствената в България абонаментна услуга за детски играчки, книги, игри и спортни уреди под наем. В допълнение към това, зрителите на Bloomberg TV Bulgaria ще видят още Umni Solutions – умни чатботове, които автоматизират комуникацията чрез дигитални асистенти, както и Api Hawk – компания, създаваща интелигентни софтуерни решения от следващо поколение.

7-те компании-финалисти имаха възможността да получат ценни съвети и полезни насоки от менторския екип на стартъп състезанието, за да подобрят и доразвият своите бизнес идеи. Напътствайки участниците, менторите на „Дръзките“ помогнаха на стартиращите компании да се подготвят по най-добрия начин за представяне на своите бизнес проекти пред експертното жури и да увеличат шансовете си да спечелят голямата награда.

Не пропускайте да научите коя ще бъде стартиращата компания, която ще стане първият победител в „Дръзките“ – на 15 декември, от 21:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса. Партньор на проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД.

Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.