Ивайло Славов, CEO на DIGITALL

Ивайло Славов e успешен български предприемач, уважаван експерт, визионер и утвърден лидер в технологичния сектор с над 30 години международен опит. Той е изпълнителен директор и член на Надзорния съвет на технологичната компания DIGITALL, чиято визия е да се превърне в европейски лидер в облачните услуги в сферата на дигитализацията.

През 2010 г. Ивайло основава BULPROS (предшественик на DIGITALL), която под негово ръководство се превръща в една от най-големите ИТ компании с изцяло българска собственост. За 10 години BULPROS придобива 6 фирми и е призната за една от най-бързо развиващите се технoлогични компании според докладите на Deloitte „Technology Fast 50 in Central Europe“ и „Technology Fast 500 in Europe, Middle East, and Africa“, както и според престижните класации Inc. 5000 Europe и Financial Times 1000 Europe и др.

За постиженията си Ивайло многократно е отличаван с награди и признания от различни организации. Сред тях са три номинации за 10-те топ мениджъри на България в конкурса „Мениджър на годината“ на сп. Мениджър и Deloitte, като два пъти печели наградата на публиката. През 2021 г. той е отличен и със специалната награда на публиката на наградите на Forbes DNA of Success.

Ивайло има сериозен принос към развитието на технологичната индустрия в Централна и Източна Европа и активно участва в различни инициативи за развитие на бизнеса и образованието у нас. Той е сред основателите и членовете на борда на Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Ивайло е и член на Управителния съвет на Германо-Българска индустриално-търговска камара (AHK), както и член на Настоятелството на Бургаски свободен университет. Той е бил и член на борда на директорите на Американската Търговска Камара (AmCham), където е бил и ръководител на съвета по дигитализация.

 

Силвия Петрова, основател на Orenda Group

Силвия Павлова завършва международен бизнес в Американското бизнес училище в Париж през 2007 г., като половината от обучението си прекарва в САЩ, Мексико, Китай и Хонконг. През 2004 г. печели състезание за предприемачество в Мексико и по този начин успява да финансира голяма част от пътувания си до края на следването. Работи в европейската централа на Nestle Pet Care Purina, където става част от екипа, отговарящ за логистиката и производственото планиране за всички 30 фабрики на територията на Европа. В България се присъединява към една от големите български фирми за бързооборотни стоки, а през 2014 г. решава да създаде своя козметична марка Wooden Spoon.

Силвия Павлова е собственик и управител на една от най-бързо растящите био козметични компании в България. Марката WoodenSpoon e създадена в края на 2014 година, като само 2 месеца по-късно започва износ в 8 държави. След година достига до 14 държави, а днес продуктите могат да бъдат намерени в 36 държави от Япония до Канада и Сащ. През 2018 година в производствената база започват да се произвеждат и частни марки, като днес компанията е приютила общо 46 чужди марки от целия свят.

Филип Ромбаут, изпълнителен директор на „Агрополихим“

Филип Ромбаут е далновиден предприемач, който допринася за оформянето на голяма част от индустриалния пейзаж на българската индустрия през последните 25 години. Преди да дойде в България, той е специалист по сливания и придобивания в две големи белгийски компании. Филип е участвал в продажбите на десетки бизнеси, сред които в недвижими имоти, корабоплаване и стифадорство, минно дело, леко производство (керамика и изолационни материали), промишлени диаманти, цветни метали (мини за цинк и олово на 3 континента), цимент, енергетика, търговия на дребно с електроника и др.

През 1997 г., на 34-годишна възраст, Филип е мениджър по придобиванията при приватизацията и първият главен изпълнителен директор на медна фабрика и рафинерия, която сега е най-голямата компания в България. Впоследствие Филип става ключова фигура в приватизацията/преструктурирането на други три компании в медната промишленост, всички изключително успешни днес.

През 2000 г., Филип става мениджър на един от най-успешните фондове за дялово инвестиране на Балканите, който беше напълно инвестиран (150 млн. щатски долара) след само 15 месеца инвестиции в телекомуникации, кабелни мрежи, фабрика за бира и банки в Сърбия, Хърватия, България, Република Северна Македония и Турция. Една от сръбските стартиращи компании стана най-голямата телекомуникационна/кабелна и медийна компания на Балканите с текуща оценка от няколко млрд. евро.

През 2001 г. Филип взима решението да рискува всичко и става съсобственик на компания за торове в ликвидация. Успява да я превърне във високопечеливша компания без дългове, която днес работи на пълен капацитет в Европа.

През 2014г. заедно със съпругата – Светлана Хънт, Филип основава фондацията Lucky Hunt Projects. Организацията има за цел да повиши „гласа на безгласните“ – малтретираните и бездомни животни, като същевременно с това ги свързва с деца, които са надеждата за едно по-добро утре.