Българската стартъп асоциация (BESCO) е неправителствена организация, която свързва стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с иновациите.

Endeavor е международна неправителствена организация с офиси в 40 локации, подпомагаща предприемачи с големи идеи и бизнеси да се разраснат бързо в международен мащаб. Предприемачите, част от Endeavor, имат потенциала да променят страните си и света – те могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4,000 ментори и инвеститори на световно ниво. В България Endeavor започва своята дейност през юли 2015 г. с цел да разшири присъствието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 100+ предприемачи от 50+ компании в три програми – Endeavor Global Program, Regional Support Program и Dare to Scale. Тези предприемачи са създали над 2,300 работни места и са генерирали приходи от 320 млн. лева за изминалата година.

Основана през 1997 г., Джуниър Ачийвмънт България е член на организацията Junior Achievement Worldwide (JAW) и нейното регионално подразделение JA Europe. Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6- до 25-годишна възраст.

Beyond e пре-акселераторска програма, организирана от екипа на The Edge: R&BD, дъщерно дружество на Джуниър Ачийвмънт България. Основната цел на програмата е да подготви млади професионалисти, учени и разработчици, които желаят да развиват своите решения и концепции до продукти и услуги, готови за пазара. Използвайки методите lean и agile, Beyond осигурява не само обучителни програми, но и възможности за финансиране на успешните бързо-развиващи се компании, чрез партньорства с различни фондове за рисков капитал и участия в европейски проекти.

Британско-българската бизнес асоциация ( БББА ) е основана през януари 2015 година. Тя има пълната подкрепа от Британското посолство и нейната мисия е да допринесе за бизнес отношенията между Обединеното Кралство и Република България. До момента асоциацията успява да привлече повече от 230 членове от всички сфери на английския и българския бизнес.

Startup Factory работи активно вече шеста година за развитие на предприемаческата екосистема и новите информационни технологии в район Русе и в България.

Организацията има за свой приоритет изграждането на ключови дигитални и технически умения, чрез курсовете които организира за възрастни и ученици.

„Целта ни е да направим цифровите технологии привлекателна, достъпна и желана област за професионална реализация на младежите“, споделя Емилиян Енев, председател на управителния съвет.

Sofia Tech Park e първият научно-технически парк в България. Паркът е престижен център за световните, регионалните и национални изследователи, както и за иновативните и технологични компании, давайки пример за икономика на знанието в България и на Балканите. Неговите приоритети и дейности са насочени към повишаване на конкурентоспособността на науката и предприемачеството, насърчавайки синергията между академичната област и бизнеса, правителството и обществото.

Целта му е да обедини в едно усилията на бизнеса и науката, като се фокусира основно върху развитието и осъществяването на проекти в трите фокусни области на научно-технологичния парк – ИКТ, науки за живота и чиста енергия. Успоредно с предоставянето на инкубация и подкрепа на стартиращи фирми и иновативни идеи, задача на парка е да работи като акселератор на процесите на комерсиализация на научните изследвания и на интернационализацията на българския бизнес.

Асоциацията на българските лидери и предприемачи („ABLE“) е неправителствена организация с над 300 членове към момента, със създадени над 50 компании, които активно работят за осъществяването на положителна промяна в България. Понастоящем развиваме няколко основни проекта, измежду които – менторска програма за ученици от 10 и 11 клас (ABLE Mentor), предприемаческа програма за студенти и млади професионалисти (ABLE Activator), обучителна програма за стартиращи бизнеси от реалната икономика, организирана съвместно с Фондация Америка за България (BASE Sofia & BASE Mentor).

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министъра на икономиката на Р България е институцията, отговорна за насърчаването на търговията, интернационализацията на българските предприятия, увеличаването на техния пазарен дял на международните пазари и за тяхното технологично и иновативно развитие.

През 2019 г. Агенцията подпомогна над 2000 компании да развият своята дейност и да намерят нови бизнес партньори чрез своите инициативи, програми и проекти и анализи.

За да спомогне за преодоляването на икономическите последствия от извънредното положение, обявено във връзка с пандемията COVID-19, Агенцията инициира създаването на платформа, информираща бизнеса по посока възможностите за помощ от публични и частни организации, която прерасна в интерактивен МСП Съветник, представящ финансовите инструменти и механизми от страна на държавата – удобно и на едно място с възможност за персонална консултация.

Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) е инициатива на българските частни инвеститори, фондове за рискови капиталовложения и предприемаческата общност в страната. Асоциацията си поставя за водеща цел да работи заедно със своите членове за подобряване на бизнес средата, поощряване на иновациите и разрастване на предприемачеството в България.

BVCA поема инициативата да популяризира ролята на частните инвеститори като надежден и устойчив източник на финансиране за стартиращи, растящи и утвърдени компании. Сред приоритетите на асоциацията е събирането на подробни данни за инвестиционната активност в България, представяни на вниманието на членовете на организацията, политически представители, институции и широката общност.

Давайки гласност на инвестиционната общност, BVCA защитава интересите на индустрията, за да стимулира обществения диалог, който да спомага за изграждане на благоприятна инвестиционна среда в България и региона.

GoStartups е иновативна българска компания, която подпомага развитието на стартъп продукти по целия свят. Компанията е основана през 2018 година от Мартин Куванджиев и до момента е помогнала на над 20 продукта да се реализират на повече от 70 пазара. Основата на компанията е изградена от млади инженери с предприемачески дух, като най-важните им умения са абстрактен начин за решаване на сложни задачи и бърза разработка на продукти. През 2021 и 2022 година GoStartups е сред водещите компании в сферата на блокчейн в Европа и техни продукти се използват от милиони потребители по целия свят. В края на 2021 година GoStartups създават CasaCrypto Startup Hub, където иновативни компании кандидатстват за да получат правото да работят и колаборират с множество специалисти в различни области – от софтуерна разработка до адвокатски услуги.

Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България“ (CEED Bulgaria) е създадена през 2006г. като първия CEED център в Югоизточна Европа. Мисията му е да предостави на предприемачите и техните ръководни екипи знанието, контактите и мотивацията, от които те се нуждаят, за да бъдат изобретателни и да развиват пълния потенциал на своите компании. CEED насърчава предприемаческата култура като ценност, която може да съдейства за създаването на едно по-отворено, по-гъвкаво и по-творческо общество.CEED България е част от международната мрежа CEED Global, институция за обучение и създаване на бизнес контакти с цел насърчаване развитието на малките и средни предприятия, предприемачеството и бизнес инициативите в световен мащаб. CEED притежава лиценз за ЦПО от Национална агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) и притежава Система за управление на качеството ISO 9001:2015.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Той е един от най-активните висши учебни институции в страната, който с академичната си програма и лабоработията си VUZF Lab подкрепя провеждането на инициативи и проекти за развитие на иновации и успешния предприемачески потенциал в страната.

Стотици са студентите, които в резултат на обучението си във ВУЗФ успяват да развият собствен бизнес у нас и в чужбина. Университетът е в челните места по реализация на завършилите студенти – 95% се реализират по специалността, която изучават. Те са и сред най-добре платените специалисти в направление “Икономика”.

ВУЗФ е в топ 5 на най-добрите университети в направление “Икономика” в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в страната за 2019 г. Притежава и британска акредитация от THE BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път.

Investor.bg e първият проект на Investor Media Group и за 19 години се наложи като надежден източник на бизнес и финансова информация със стабилно увеличаващ се брой лоялни читатели. Специализираните категории „Борса“, „Форекс“, „Имоти“, „Технологии“ предлагат новини, анализи, отчети, индекси в реално време, котировки, фючърси и т.н. в секцията „Обучение“ се публикуват възможности за повишаване на квалификацията, практически насоки за млади предприемачи и т.н. Investor style представя актуални лайфстайл теми през икономическа перспектива. Сайтът поддържа и най-посещавания финансов форум.

Dnes.bg е един от първите български политематични сайтове. Доказаните му автори проследяват в реално време най-важните новини и събития, като се водят от принципите на професионалната журналистика – навременна, проверена и качествена информация. Dnes.bg разполага и с богата онлайн общност от коментатори, подкрепяна от професионален екип модератори.

Rabota.bg, който е част от Investor Media Group, е един от най-предпочитаните сайтове за търсене и предлагане на работа. Месечните бюлетини на Rabota.bg се изпращат до над 150 000 абонати. Exclusive обявите в сайта се излъчват и в RSS банера на Rabota.bg, който се рекламира във всички сайтове от Investor Media Group.

Всяка година Rabota.bg организира специализирани събития, по време на които среща търсещи и предлагащи работа и които дават възможност на безработни и заети да научат ценни съвети от водещи експерти за кариерно ориентиране и развитие. Уебсайтът дава предоставя и изключително ценната възможност на специалисти или хора с малък опит да се преквалифицират в друга област, както и препоръка на специалисти в големи компании.

Webcafe.bg е сайт за коментари на актуални събития, интересни истории от България и света, спорт, кино, музика и още нещо. Чаша виртуално кафе с увлекателни и забавни истории, които да направят всеки Ваш ден по-добър!

Money.bg e водеща онлайн бизнес медия в България с 14-годишна история, която не само информира за най-важното и най-новото от света на икономиката, финансите и бизнеса, но и за най-интересното, непознатото и вдъхновяващото в тях, и то на разбираем за всеки читател език.

Мениджър Нюз е новинарски сайт на списание „Мениджър“. Нашата цел е оперативно и безпристрастно да представяме новините от управлението на компаниите, маркетинга, бизнеса, страната, Европа и света.

Stolica.bg е най-големият регионален новинарски сайт за София и областта с над 400 000 читатели месечно.