29 ное. 2022

Представители на стартиращи компании, дръзнали да навлязат в дебрите на електронната търговия – участници в „Дръзките“ на 29 ноември

http://представители-на-стартиращи-компани-2/

Амбициозни представители на стартиращи компании, дръзнали да навлязат в дебрите на електронната търговия ще бъдат следващите участници в „Дръзките“. Новият епизод на първото в България телевизионно стартъп състезание, което Bloomberg TV Bulgaria реализира, ще се излъчи на 29 ноември, от 21:00 часа.

Зрителите ще станат свидетели на иновативно решение, което осигурява „нов живот“ на използвани, но и запазени детски играчки, стартираща компания, която се фокусира върху предоставяне на стоки под наем и изобретение, което е приложимо в областта на логистичните, куриерските и пощенските услуги.

В новото издание на „Дръзките“ менторският екип ще бъде съставен от експерти, които ще определят коя от трите стартъп компании да продължи напред. Това са Геновева Христова, международен експерт в развитието на клъстери и съсобственик и управляващ директор на Ligna Group, Стоян Недин, партньор във Vitosha VENTURE PARTNERS и Николай Мартинов, съосновател на IMPETUS Capital.

Коя от трите компании ще успее да заинтригува менторите с иновативната си и дръзка идея, както и да продължи напред към големия финал на първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ – не пропускайте да научите в петия епизод на 29 ноември, от 21:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

До момента към следващия финален етап в „Дръзките“ продължават Holoma – иновативна компания, която разработва медицинска система за холограмни модели в подкрепа на персонализираната костна хирургия, Barin Sports – иновативна разработка за следене на представянето и спортната форма на професионални спортисти, Storied data – компания, която разработва интерактивни документи и Swipe.bg – първата българска платформа за покупка и продажба на мобилни телефони втора употреба.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса. Партньор на проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД.

Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.