24 ное. 2022

Представители на стартиращи компании за устойчив бизнес, здравословен начин на живот и кръговата икономика – в „Дръзките“ на 24 ноември

http://представители-на-стартиращи-компани/

Представители на стартиращи компании с фокус върху устойчивия бизнес, здравословния начин на живот и кръговата икономика, ще бъдат участници в новото издание на първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ на 24 ноември. Вдъхновяващото предаване, което Bloomberg TV Bulgaria реализира, се излъчва в ефира на единствения бизнес телевизионен канал у нас всеки вторник и четвъртък от 21:00 часа.

Участниците в новото издание на дръзките държат на устойчивия бизнес, здравословния начин на живот и кръговата икономика. Зрителите ще се запознаят отблизо с дейността на стартиращи компании, които се борят с разхищението на храна, помагат за осъзнатото пазаруване и грижата за дома и се грижат за намаляването на екологичния отпечатък от производството на смартфони.

Участниците ще представят своите вдъхновяващи стартъп проекти пред част от менторския състав на „Дръзките“. Това ще бъдат Илиан Георгиев – главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет на “Българо-американска кредитна банка” АД, Геновева Христова, международен експерт в развитието на клъстери, съсобственик и управляващ директор на Ligna Group и Павел Велков, управляващ партньор във фонда за рисково инвестиране Morningside Hill Capital Management.

До момента към следващия финален етап в „Дръзките“ продължават Holoma – иновативна компания, която разработва медицинска система за холограмни модели в подкрепа на персонализираната костна хирургия, Barin Sports – иновативна разработка за следене на представянето и спортната форма на професионални спортисти и Storied data – компания, която разработва интерактивни документи.

Не пропускайте новото издание на вдъхновяващото телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ – тази вечер, 24 ноември, от 21:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.