07 дек. 2022

Публиката на „Дръзките“ ще отличи втори победител с ексклузивна награда, предоставена от БФБ

http://публиката-на-дръзките-ще-отличи-вт/

Вече са ясни 7-те финалисти в първото в България телевизионно стартъп състезание „Дръзките“, което Bloomberg TV Bulgaria реализира и излъчва в своя ефир всеки вторник и четвъртък, от 21:00 часа. В следващите 2 епизода участниците ще проведат ексклузивни менторски сесии с професионалисти с мисия, с много опит и експертиза, които ще им помогнат да подобрят своите бизнес стратегии.

Големият финал на телевизионното стартъп състезание ще бъде на 15 декември от 21:00 часа, в ефира на единствения бизнес телевизионен канал у нас. Победителят в „Дръзките“ ще бъде определен от компетентното жури на вдъхновяващото предаване и ще получи достъп до финансиране, грантови решения, акселераторски програми и срещи с ключови ментори в Обединеното кралство.

Поради сериозен зрителски интерес, една от 7-те стартиращи компании-финалисти, ще има възможността да получи и друга специална награда – „Награда на публиката“. От 7 до 9 декември всеки може да подкрепи един от финалистите в предаването, чиято идея смята за най-перспективна, като гласува за нея на сайта на Дръзките“. Стартъп компанията, която бъде избрана от публиката, ще получи достъп до акселераторска програма, осигурена от Българската фондова борса.

Към финалния етап на телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ менторите определиха да продължат Holoma – иновативна компания, която разработва медицинска система за холограмни модели в подкрепа на персонализираната костна хирургия, Barin Sports – иновативна разработка за следене на представянето и спортната форма на професионални спортисти, Storied data – компания, която разработва интерактивни документи, както и първата българска платформа за покупка и продажба на мобилни телефони втора употреба – Swipe.bg. Друга иновативна компания, която продължава напред към големия финал на „Дръзките“ е Infinity Toy Box – единствената в България абонаментна услуга за детски играчки, книги, игри и спортни уреди под наем. В допълнение към това, зрителите на Bloomberg TV Bulgaria ще видят на финала на състезанието още  Umni Solutionsумни чатботове, които автоматизират комуникацията чрез дигитални асистенти, както и Api Hawk – компания, създаваща интелигентни софтуерни решения от следващо поколение.

Всички представители на стартиращи компании, които продължават към следващия етап от състезанието, успяха да се отличат от останалите участници и получиха подкрепата на менторския екип на „Дръзките“. По време на заключителния етап те ще имат възможността да получат ценни съвети и полезни насоки, за да подобрят и доразвият своите бизнес идеи. Напътствайки участниците, менторите на „Дръзките“ ще помогнат на стартиращите компании да се представят по най-добрия начин пред журито на „Дръзките“ в преследване на голямата награда.

Не пропускайте да проследите ексклузивните менторски сесии и пътят на развитието на бизнес идеите на финалистите в „Дръзките“ преди големия финал – на 8 и 13 декември, от 21:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса. Партньор на проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД.

Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.