15 ное. 2022

Дебютното издание на „Дръзките“ представя иновативни стартиращи компании в сферата на здравеопазването и телемедицината

http://дебютното-издание-на-дръзките-пре/

Представители на смели и дръзки стартиращи компании в сферата на здравеопазването и телемедицината ще бъдат участниците в дебютното издание на първото телевизионно стартъп състезание в България „Дръзките“, което Bloomberg TV Bulgaria реализира. Начало на вдъхновяващото предаване ще бъде поставено тази вечер, на 15 ноември, от 21 часа, което ще се излъчва всеки вторник и четвъртък в ефира на единствения бизнес телевизионен канал у нас.

Участниците в стартъп състезанието ще имат възможността да презентират своята дръзка идея и иновативен бизнес модел пред изявени и доказани имена от предприемаческата екосистема в България – менторите на „Дръзките“.

В дебютното издание на предаването зрителите на Bloomberg TV Bulgaria ще станат свидетели на това как роботиката помага в медицината и каква е връзката между виртуалния и реалния свят в сектора. И още – с какво могат да бъдат заместени спасителните хеликоптери и какво е решението за по-лесен достъп до психологическа помощ.

Участниците ще представят своите дръзки, смели и вдъхновяващи стартъп проекти пред част от менторския състав на „Дръзките“. Това ще бъдат Диана Николаева-Митровска, съдружник, който ръководи предлагането на стратегия и сделки (SaT) в EY Bulgaria, Северна Македония, Албания и Косово. Тя ръководи и функцията за Качество и управление на риска в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия (CESA). Ангел Ангелов, управляващ партньор във фонда за рисков капитал Innovation Capital. Специален гост-ментор по време на първото издание ще бъде Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България. В края на епизода те ще имат нелеката задача да определят най-перспективната компания сред преставените, която ще продължи към следващия етап в телевизионното стартъп състезание.

Не пропускайте дебютното издание на вдъхновяващото телевизионно стартъп състезание „Дръзките“ – тази вечер, 15 ноември, от 21:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Oсновни партньори на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund, Innovation Capital и Българска фондова борса.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.